ZNAMENITOSTI SLOVENIJE
Preverite našo ponudbo programov. Naš namen je, da se sprostite od vsakdanega delovnega dne, ter za trenutek odplavate v svet brez skrbi.
Bled

Turistični kraj Bled se ponaša z našim edinim otočkom v Sloveniji, ki ga ob strani na vzpetini krasi mogočni grad, v katerem podoživite srednjeveške čase. Bled ponuja od različnih kulinaričnih užitkov tudi nešteto aktivnosti v naravi, npr. kolesarjenja, sprehode po Blejskem vintgarju, kopanje v jezeru, golf...

 

Bohinj

Bohinjsko jezero spada v območje edinega narodnega parka v Sloveniji – Triglavskega narodnega parka (TNP). Na začetku jezera stoji kip zlatoroga, s katerim je povezana tudi zgodba. Bohinj ponuja nešteto športnih aktivnosti ter je primeren za vse, ki radi uživajo v miru in naravi.

 

Dolina reke Soče

Dolina ter njena smaragdna reka Soča (TNP) sta leta 2008 dobila nagrado Evropske destinacija odličnosti (EDEN). Na reki Soča je bil posnet del filma Zgodbe v Narniji. Dolina ponuja nešteto športnih aktivnosti (rafting, plezanje, kolesarjenje, ribolov, golf). Prav tako ponuja vpogled v preteklost Soške fronte iz 1. svetovne vojne.

Ljubljana

Ljubljana je glavno mesto Slovenije. V Ljubljani si lahko ogledate romantične mostove, grad na hribčku s pogledom na Ljubljano ter njeno okolico, ostanke iz rimskih časov ter prepletanje stavb iz različnih zgodovinskih obdobji. 

Piran

Mesto Piran je obmorsko mesto, ki leži na romantičnem rtu s cerkvico ter obzidjem na čelu. Njegove ozke uličice spominjajo na nekdanje mogočno Beneško republiko, pod katero je spadal tudi Piran.

V času Beneške republike se je poleg trgovine razcvetela tudi dejavnost pridelava solin, ki še vedno deluje v tradicionalnem ter naravnem načinu. 

Lipica

Kraj Lipica je znan po posestvu s kobilarno svetovno znanih konj lipicancev. Poleg vodenih ogledov ter prireditev ponujajo tudi šolo jahanja, golf igrišče ter vožnjo s kočijo skozi posestvo.

 

Škocjanske jame

Škocjanske jame so kraške jame, vpisane v seznam UNESCO ter spadajo v regijski park Škocjanske jame. Park je poln površinskih ter podzemnih kraških pojavov.

Postojnska jama

Postojnska jama spada med najzanimivejše kraške jame, saj ogled poteka s posebnim vlakcem, ki vas popelje v notranjost jame.

Predjamski grad

Predjamski grad je veličasten grad, ki stoji visoko v steni. Z njim je povezana tudi legenda o predjamskem vitezu Erazmu, ki naj bi bival v njem. V notranjosti grad skriva nešteto skrivnosti, povezanih s skrivnimi prehodi skozi jamski kraški svet.

Savinjska in Logarska dolina

Savinjska in Logarska dolina ponujata številne aktivnosti v naravi (jahanje, kolesarjenje, vodni športi, ribolov). Velik poudarek je na sožitju narave ter človeka.

Ptuj

Mesto Ptuj je najstarejše rimsko mesto v Sloveniji, ponaša se tudi z eno izmed najstarejših vinskih kleti ter srednjeveškim gradom na vzpetini. Mesto je polno rimskih ostankov ob tako imenovanem Ptujskem »morju«.

POKLIČITE NAS ZA NASVET
TEL. +386 51 310 047 ali
info@gourmetravel.eu
NAJDETE NAS TUDI NA